Promotie-examens 2021

Begin 2021 publiceerde DRP volgende info met betrekking tot de sociale promoties.

Verhoog je kansen!

Naast het feit dat ACV Politie haar leden aanmoedigt om deel te nemen aan de promotie-examens, willen we hen ook ondersteunen door de nodige tools en informatie aan te reiken. Meer weten? Laat ons dat dan weten via info@acvpolitie.be.

En natuurlijk, alvast succes!

Externe aanwerving van operationeel personeel

Begin 2021 publiceerde DRP volgende info met betrekking tot de externe aanwerving van operationele personeelsleden.

Verhoog je kansen!

ACV Politie kan externe kandidaten de nodige tools en informatie aanreiken, waardoor hun slaagkansen sterk toenemen. Meer weten? Laat ons dat dan weten via vacature@acvpolitie.be.

En natuurlijk, alvast succes!

Waarom ben jij de juiste kandidaat die we zoeken?

burgerfuncties

Hebben we het over "werken bij de politie", dan denk je waarschijnlijk eerst aan onze politieagenten, inspecteurs en rechercheurs. Maar weet dat er ook heel wat burgers aan het werk zijn bij de geïntegreerde politie. Zij maken deel uit van het CALog, wat staat voor Administratief en Logistiek Kader.

Het aantal inschrijvingen voor de toelatingsproeven om de opleiding van politieagent en -inspecteur aan te vatten, swingt nog steeds de pan uit. Heel wat jongeren dromen van een carrière als politie-inspecteur. Maar ook wanneer er vacatures voor niet-geüniformeerde functies uitgeschreven worden, merken we dat er vaak een grote opkomst is van geïnteresseerden. Meer dan honderdvijftig kandidaten voor één enkele vacature van administratief medewerker is zeker niet uitzonderlijk. En of het nu gaat om een tijdelijk vervangingscontract of een statutaire aanwerving, men is op zoek naar de beste kandidaat voor de job.

Verhoog je kansen!

Wist je dat ACV Politie je de juiste tools kan aanreiken om je voor te bereiden op zo'n selectieproeven? Laat ons weten om welke vacature het gaat en wij helpen je om goed geïnformeerd en degelijk voorbereid voor de selectiecommissie te verschijnen. Ons mailen doe je via vacature@acvpolitie.be.

Alvast succes!

Ga je deelnemen aan selecties in het kader van mobiliteit?

Wist je dat ACV Politie een databank bijhoudt met de meest gestelde vragen tijdens selectieproeven?

Dankzij de feedback van onze leden die eerder al deelgenomen hebben aan selecties, slagen we erin om onze databank met voorbeeldvragen en -proeven up-to-date te houden.

En daar kan jij van profiteren. Ga je deelnemen aan selecties, bijvoorbeeld in het kader van de mobiliteit, richt je dan tot je plaatselijke afgevaardigde. Hij/zij zal je zeker op weg helpen.

Een job bij de politie, iets voor jou?

25/10/2019
Infosessies politie

Denk je er aan om mee te doen aan de toegangsproeven om bij de politie aan de slag te gaan? Dan is onze infodag iets voor jou.

Info en oefening

Je krijgt inzicht in de verschillende functies en soorten jobs binnen politie, arbeidvoorwaarden, lonen, hoe de selectieprocedures verlopen en hoe je je hier best op kan voorbereiden.

Naast informatie krijg je ook de kans om al eens te proeven van bepaalde onderdelen van de selectieprocedure. Uit ervaring weten we op welke vlakken de meeste kandidaten sneuvelen. De oefenmomenten op deze dag, onder begeleiding van mensen uit het werkveld, bieden jou een unieke kans om je voor te bereiden op deze selectie.

Voorbereiden is zonder twijfel nodig. Momenteel slaagt slechts 1 op de 10 kandidaten voor deze proeven.

Een samenwerking tussen ACV Bijblijfwerking en ACV Politie.

 • Voor wie?
  Iedereen, gratis voor leden en niet-leden

 • Inschrijven?
  Inschrijven is verplicht. Plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met je in te schrijven! Kan je er om één of andere reden toch niet bij zijn, geef ons dan en seintje.
  Je kan je via deze link inschrijven. Of je kan een mailtje sturen naar u99sev@acv-csc.be met de volgende info:
  • datum van de infosessie
  • voornaam en naam
  • adres
  • gsm- of telefoonnummer
  • rijksregisternummer of geboortedatum
 • Waar?
  • Door de corona-crisis worden alle infosessies voor onbepaalde tijd uitgesteld.
 • Timing?

  Deze infodagen gaan door op een zaterdag. We starten om 09u30 en voorzien te eindigen om 16u00. Een broodjeslunch wordt voorzien.

Ontmoet een collega voor een gesprek

beroepenvoorlichters

In heel wat lokale politiekorpsen vind je politiemensen die naast hun reguliere job ook fungeren als beroepenvoorlichters. Zij zijn de meest geschikte personen om je wegwijs te maken over een job bij de politie, over het verloop van de selectieproeven en de opleiding, de stages en een verdere carrière bij de politie.

Klik hier om na te gaan waar je in jouw buurt in contact kan komen met de beroepenvoorlichters van de politie!