Word lid van ACV Politie in een paar muisklikken

Je bent blijkbaar overtuigd over de juiste keuze en je zoekt nu de snelste manier om lid te worden van ACV Politie?

Klik dan hier, vul ons digitaal inschrijvingsformulier online in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Of je downloadt het inschrijvingsformulier en het formulier voor de domiciliëring, print beide documenten uit en vult ze duidelijk leesbaar in. Vergeet ze niet te ondertekenen! Daarna scan je ze in en mail je ze naar ledenwerving@acvpolitie.be. Natuurlijk kan je ze ons ook per post toesturen. Ons adres is: ACV Politie, Helihavenlaan 21, 1000 Brussel

Alvast welkom bij ACV Politie!

Waarom jij je zeker moet syndiceren?

Waarom lid worden bij een vakbond?

De twee collega's op de foto hiernaast maakten zoals velen de juiste keuze. Ze kozen ervoor om lid te worden bij ACV Politie.

Toen Bertina Nelissen, onze plaatselijk afgevaardigde, hen een welkomstpakket vanwege onze vakbond overhandigde, vroeg ze hen waarom ze zich syndiceerden én waarom ze dan specifiek kozen voor ACV Politie.

Timothy liet verstaan dat hij ervan overtuigd is dat ACV paraat staat wanneer je hen nodig hebt. Ook waardeert hij onze vakbond omdat we hem een goed gevoel van betrokkenheid en behulpzaamheid geven.

Emre stapte over vanuit een andere vakbond. Hij kiest voor ACV Politie omdat hij merkt dat onze vakbond veel persoonlijker omgaat met haar leden.

Welkom bij ACV Politie, collega's!

Waarom ook jij je moet aansluiten?

"Werk je bij de politie? Dan is het vanzelfsprekend dat je je syndiceert, want de job van politieman of -vrouw is geen doordeweekse baan!"

De risico's van het vak?

"Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben" Het is vanzelfsprekend dat prioritair rijden heel wat risico's inhoudt. Hebben alle andere weggebruikers je wel tijdig gezien en verlenen ze je voorrang? Ga je in de volgende bocht niet aan het slippen? Een ogenblik van onoplettendheid kan zware gevolgen hebben.

"Een financiële kater"

Tijdens uit de hand lopende betogingen wordt er vaak met straatmeubilair, flessen en stenen gegooid naar de ordediensten. Wat als jij geraakt wordt door zo'n projectiel en tijdelijk of misschien zelfs definitief arbeidsongeschikt wordt? Dekt de arbeidsverzekering wel alle kosten? Je zou niet de eerste zijn die er een financiële kater aan overhoudt. Weet jij wat in dat geval je rechten zijn?

Wat als jij de kop van jut bent?

Klachten over je optreden worden niet alleen gemeld via Comité P of de Algemene Inspectie. Ook bij de burgemeester, de korpschef of de Officier van Intern Toezicht komen regelmatig mails of brieven toe over collega's die volgens de klager in de fout zijn gegaan. De overheid is verplicht om dergelijke klachten te onderzoeken. En wat als jij de kop van jut bent, wie gaat je dan verdedigen?

En dan hebben we het nog gehad niet over incidenten met (vuur)wapens, het gebruik van fysiek geweld, ...

Snap je 't plaatje? Aarzel dan niet en vul dit digitaal inschrijvingsformulier in en word lid van ACV Politie!

Waarom ACV Politie de juiste keuze is

Kwalitatieve en deskundige ondersteuning met kennis van zaken, snelle opvolging van jouw dossiers, vragen en verzuchtingen, een vlotte doorstroming van informatie die jou aanbelangt! Dat vind je enkel bij ACV!

Zwangerschapsverlof, pensioenbijdragen, werkloosheids- uitkeringen, ziekte- verzekering, de index, veiligheid op de werkvloer, het betaald jaarlijks verlof, eindejaarspremie, collectief onderhandelen, de vijfdagenweek, minimumlonen, algemeen stemrecht, tijdkrediet... Al deze verworvenheden lijken nu evident, maar ze zijn het resultaat van de inzet en moed van duizenden werknemers en werkzoeken- den die zich in vakbonden verenigden om op te komen voor hun rechten.

Tot op vandaag zet het ACV alle hens aan dek om ons sociaal stelsel te verdedigen. Het Belgische model loodst ons meer dan behoorlijk door de crisis. Toch zullen we als vakbeweging moeten blijven strijden voor onze verworvenheden. Trouw aan onze waarden en missie zullen we samen met - en vooral voor - de 1,7 miljoen ACV-leden onze stem laten horen.

Jong ACV, een speciaal aanbod voor onze jongere collega's

Word lid van ACV Politie voor slechts 33 cent per dag!

Ben je net aan de slag bij de politie? Dan hebben we een heel interessant aanbod voor je: het voordelig starterslidmaatschap ACV GO. Je betaalt een jaar lang slechts 10 euro per maand ofwel 33 cent per dag. Je kan dan een beroep kan doen op onze uitgebreide dienstverlening. Wist je trouwens dat je bij de politie een vakbondspremie krijgt? Daarmee verdien je nog een groot deel van je bijdrage terug. Dus waarom nog wachten? Meer weten? Klik hier!